Aloittelijan opas

Binäärioptiosijoittamista ei tarvitse aloittelijankaan pelätä. Kaupankäynti perustuu joka kerta samanlaiseen asetelmaan: sijoittaja valitsee kahdesta vaihtoehdosta sen, jota pitää oikeana. Tarkkoja lukuja tai arvoja ei tarvitse tietää, ainoastaan kohteen arvon suunnan muutos. Alussa arvioiminen voi tuntua hankalalta, mutta vähitellen, kun oppii tarkastelemaan markkinoita, muuttuu se yksinkertaisemmaksi. Tähän on koottu muutamia hyödyllisiä aloittavan sijoittajan muistisääntöjä.

Ennen sijoittamista

binaarioptiot-euro

Binäärioptiot tekevät sijoittamisesta äärimmäisen helppoa. Kaikki pureksitaan jossain määrin valmiiksi, eikä sijoittajan itsensä tarvitse kuin osata tehdä muutama hyvä päätös. Kaupankäyntikohteen valitseminen on yksi niistä. Aina kannattaa valita sellainen kohde, joka on jossain määrin itselle tuttu, jos vain suinkin mahdollista. Lisäksi on fiksua sijoittaa useampaan eri kohteeseen kerralla ja näin moninkertaistaa voiton mahdollisuus.

Välittäjän valitseminen voi tuntua alkuun vaikealta, koska niitä on olemassa hyvin paljon. Suurimmat ja luotettavimmat välittäjät on kuitenkin yleensä melko helppo tunnistaa ja niitä kannattaakin suosia. Varmempaa on käyttää useampaa välittäjää kerralla. Välittäjästä riippuen kaupankäyntialustaa on mahdollista kokeilla demotilillä. Sijoittamista voi tällöin etukäteen harjoitella ilman, että pelissä on oikeasti rahaa.

Kaupankäynti

Kohteen ja välittäjän valinnan jälkeen voikin jo alkaa sijoittaa. Sijoittajan on mahdollista valita tietty summa, jonka haluaa tallettaa. Useilla välittäjillä on 100 dollarin minimitalletus, joillain se saattaa olla hieman enemmän. Tärkeää kuitenkin on, että sijoittaminen ei vaadi suuria summia, vaan jo pelkästään 100 dollarilla voi päästä alkuun ja kokeilla siipiään binäärioptiosijoittajana.

Talletussumman lisäksi kohteelle valitaan aikaraja. Aikarajoja on yleensä useita, mutta ne riippuvat välittäjästä ja sijoituskohteesta. Suosittuja ovat lyhyen aikavälin sijoitukset, koska ne mahdollistavat nopeisiin voittoihin. Aikarajan lisäksi näkyvissä on etukäteen myös kohteesta saatava voittoprosentti. Niinkin kova voittoprosentti kuin 90 antaa sijoittajalle 90 euron voitot, jos hän on sijoittanut kohteeseen 100 dollaria.

Kaupankäyntivaihtoehdon valitseminen

Useat sijoittajat löytävät ennen pitkää itselleen sopivan kaupankäyntitavan useiden käytössä olevien joukosta. Kaikki kaupankäynti pyörii tuttujen Call ja Put -komentojen ympärillä, mutta niistä on erilaisia variaatioita. Kokeilemalla löytää helpoiten sen, josta pitää itse eniten.

Perinteinen Call Put on yleensä se, jolla jokainen aloittaa. Ideana on valita ennen aikarajan umpeutumista, nouseeko vai laskeeko sijoituskohteen arvo. Voitot maksetaan oikean arvauksen perusteella. Tämä tekniikka kulkee useiden välittäjien sivuilla myös nimellä High Low.

No Touch on saman tyyppinen kuin Call Put, mutta sijoittajan on ennustettava, saavuttaako kohteen hinta tietyn tason, ennen kuin määräaika umpeutuu. Jos kohde olisi esimerkiksi 600 dollarin hintainen ja kaupankäyntitasolla sen hinnaksi olisi määrätty 700 dollaria, kohteeseen sijoittanut henkilö saisi voittoa, jos hinta ei pääsisi määräajan sisällä nousemaan yli 700 dollarin.

One Touch on suosittu kaupankäyntivaihtoehto. Sijoittajan tehtävänä on ennustaa, saavuttaako kohteen arvo tietyn arvon ennen kuin aikaraja täyttyy. Tässä menetelmässä Call ja Put on molemmat määritelty etukäteen. Jos sijoittaja valitsee Call hän on sitä mieltä, että kohteen arvo saavuttaa tietyn Call arvon -ainakin kerran. Jos hän taas valitsee Put, on hän sitä mieltä, että kohteen arvo saavuttaa tietyn Put -arvon ainakin kerran aikarajan puitteissa.

Lyhyet kaupat ovat suosittuja, joten 30 Second Trading on paljon käytetty kaupankäyntimenetelmä. Yksinkertaisesti sijoittajan on vain päätettävä, nouseeko vai laskeeko kohteen arvo seuraavan 30 sekunnin sisällä. Tästä menetelmästä lötyy erilaisia variaatioita, joista esimerkiksi 60 Seconds on varsin yleinen ja toimii samalla periaatteella aikarajan ollessa 60 aiemman 30 sekunnin sijaan.